Nezaradené,Optimalizácia e-shopu

5 nástrojov pre dosiahnutie lepšieho postavenia v Google SERP

8 mája , 2016  

Zrýchlite svoj web – Nenechajte svojich zákazníkov čakať. V tomto článku nájdete všetky nástroje, ktoré Vám pomôžu pri dosiahnutí lepšieho postavenia v Google SERP (SERP – Search Engine Result Pages). 

1. Google PageSpeed Insights

Tento nástroj Vám pomôže zistiť kde má konkrétna stránka vášho webu rezervy a vie vám ju dokonca obodovať v rozsahu od 1 do 100. Umožňuje Vám vidieť skóre Vašej web stránky na počítači ako aj v mobile. Poukazuje na faktory, ktoré je potrebné opraviť. Niekoľko bodov a samozrejme aj výsledné zrýchlenie stránky Vám pomôže urobiť minifikácia css a javaskriptov pomocou modulu CSS js loader.

Minify Modul pre ZenCart

Naša služba v rámci zlepšenia rýchlosti stranky predstavuje produkt  Minify

 minify (2)Tento modul nestačí do obchodu nainštalovať, ale je potrebné aj poupratovať a zosynchronizovať správanie css štýlov a javaskryptov vášho obchodu

   Služba Minify nastavenie je rovnako potrebná pre správne fungovanie modulu.

Medzi dalšie nástroje na testovanie rýchlosti webu patria:

  • Web page test – Webpagetest.orgZadáte URL svojho webu a chviľu čakáte kým sa výsledky zobrazia prehľadne a graficky podfarbené, hneď vidíte kritické miesta ktoré spomaľujú váš web.
  • Tools Pingdom.com
  • Gtmetrix.com

2. Structured Data Testing Tool – Násroj na vytvorenie prehľadnej štruktúry webu

  …okamžite zobrazí,  aké typy štruktúrovaných údajov našiel resp. zobrazí aj prípadné chyby v nich

structure data testing google

 

Google Markup Helper

Tento nástroj vám rovnako ukáže ako Vás vidí Google a cez neho aj vaši zákazníci a pomôže vylepšiť štruktúru vášho webu.

markup helper google

Naprogramovanie a umiestnenie obsahu na webstránke v takej štruktúre a pomere, ktoré vyhovujú návštevníkom, aj vyhľadávacím robotom zabezpečí takú štruktúru odkazu, aká vám vhyhovuje.

3. Zrozumiteľné URL adresy

     Dajte pozor na vzhľad URL adries podstránok. Stránka www.zencart.sk/sluzby/ je určite zrozumiteľnejšia pre vyhľadávač aj pre zákazníka než http://free.zencart.sk/index.php?main_page=index&cPath=3

   Nástroj: ceon uri mapping

 

4. Google Webmasters tools

 new-dashboardExistuje  veľa nástrojov na testovanie webu no medzi hlavné patrí GWT. Pomocou neho viete upozorniť google na zmeny po opätovnom nagenerovaním zoznamu URL adries pre vyhľadávače vo vašom obchode.

  Pre nahratie zoznamu adries do GWT potrebujete XML subor. Služba, ktorá s tymto nastavením súvisí je nasledovna: Google Sitemap Generovanie XML súborov pre Google.

 

 

5. Responzívny vzhľad

  Od istého času google uprednostňuje responzívny vzhľad pred klasickým vo svojich výsledkoch vyhľadávania.

   Odtestovanie, ako vyzerá vaš web v rôznych mobiloch tabletoch či počítačoch s rozličnou veľkosťou displeja nájdete na Responsivetest.net alebo na Quirktools.com

Tento nástroj je vhodné použiť ešte skôr ako sa rozhodnete kúpiť si nový vzhľad, zadáte URL vášho webu a kliknete na ikonky zariadení v pravo si vyberiete z ponuky.

Viac o službe, ktorá súvisi s responzívnym vzhľadom nájdtete tu: Responzívny vzhľad Zencart.sk.

, , , , ,


Comments are closed.